top of page
Иван teaser (1 of 1).jpg

деца

Всеки сезон има своя история

детски сесии

ЗА СЕСИИТЕ

Вярвам, че всеки етап от детството трябва да бъде запечатван. Всеки от нас има само 18 лета с детето си. За разлика от възрастните, децата се променят много осезаемо с всяка изминала година. Колкото по-големи стават, толкова по-малко имаме склонност да отбелязваме годините като нещо специално. 

Провеждам сесиите навън през цялата година. Всеки сезон има свой уникален облик -лятото носи чар с дъх на море, слънце и свобода, есента е уютна с богатите си цветове и топлите залези. Ветровитият и облачен ден е прекрасен за сесия с гумени ботушки, цветен чадър и развети коси...Зимата с белия сняг, меките шапки и шалове създава неповторима чиста красота.

Сесиите протичат под формата на игра. Не очаквам от децата да позират, просто създавам средата, в която те да играят докато аз крада моменти. Ще ви посъветвам какви дрешки да изберете. Ако имате идея за конкретна тематика на сесията, ще се радвам да я обсъдим и сбъднем.

ГАЛЕРИЯ

 • Кога се прави сесията за новородено?
  Най-подходящата възраст за сесия за новородено е до 14тия ден от раждането. Това е периодът, който бебетата все още спят много и не реагират толкова на шум и допир. В следващите седмици стават по-чувствителни, защото сетивата им се "събуждат", започват коликите, кожата започва да се чисти, излизат пъпчици и се бели.
 • Бебето ми е по-голямо от 14 дни. Мога ли да направя сесия за новородено?
  Ако по някаква причина сте пропуснали периодът до 14тия ден, не се притеснявайте. Пак ще направя сесията Ви за новородено. Успешни сесии могат да се получат и до 40тия ден, в зависимост от темперамента на бебето. Ще направим позите, които ни позволи и ще добавим будни кадри, за да получите красива и пълна галерия
 • Какво трябва да подготвя?
  Добро настроение:) Не е необходимо да подготвяте нищо за сесията. Аз ще донеса всичко необходимо. Това е Вашият ден и Вашата работа е да се отпуснете и да се насладите.
 • Може ли в снимките да се включим и ние родителите, братчетата и сестричетата?"
  Да, разбира се! Този период е специален за цялото семейство и искам да запечатам емоциите и любовта, с които е изпълнен.
 • Безопасни ли са позите за бебето?
  Да. Всички пози наподобяват начините, по които бебето е било в утробата на мама. Обучението ми и опитът са ме научили точно как да прикрепям и нагласям детето, така че всичко да е максимално естествено.
 • Какъв опит имате като фотограф на новородени?
  Занимавам се с фотография за новородени от 4 години. Преминала съм различни обучения дистанционни и присъствени, извън България. Завършила съм курс за първа помощ на деца. Освен това съм майка на трима, педагог по образование и цял живот съм работила с деца от всякакви възрасти.
 • Кога да запазя час?
  Добре е да ми се обадите още когато научите термина си. Аз ще запазя в календара си ориентировъчна дата, а когато бебето се роди, ще фиксираме точен ден.
 • Правите ли сесии извън София?
  Да. Стига да имам възможност да го впиша в календара, пътувам и до други градове, за да провеждам сесии.
bottom of page