Иван teaser (1 of 1).jpg

деца

Всеки сезон има своя история

детски сесии

ЗА СЕСИИТЕ

Вярвам, че всеки етап от детството трябва да бъде запечатван. Всеки от нас има само 18 лета с детето си. За разлика от възрастните, децата се променят много осезаемо с всяка изминала година. Колкото по-големи стават, толкова по-малко имаме склонност да отбелязваме годините като нещо специално. 

Провеждам сесиите навън през цялата година. Всеки сезон има свой уникален облик -лятото носи чар с дъх на море, слънце и свобода, есента е уютна с богатите си цветове и топлите залези. Ветровитият и облачен ден е прекрасен за сесия с гумени ботушки, цветен чадър и развети коси...Зимата с белия сняг, меките шапки и шалове създава неповторима чиста красота.

Сесиите протичат под формата на игра. Не очаквам от децата да позират, просто създавам средата, в която те да играят докато аз крада моменти. Ще ви посъветвам какви дрешки да изберете. Ако имате идея за конкретна тематика на сесията, ще се радвам да я обсъдим и сбъднем.

ГАЛЕРИЯ

1/2

Често задавани въпроси

Кога се прави детска сесия?


Детската сесия може да се направи във всеки сезон и при почти всякакви условия. Ако предпочитате романтична и топла сесия, е добре да снимаме по залез, а най-подходящите сезони за това са лятото и есента. Мрачното и ветровито време създават много интересна и динамична атмосфера, тъй като в снимките присъстват отражения във вода, облаци, движение в косите и дрехите.
За каква въраст са подходящи детските сесии?


За всяка възраст от 6 месеца нагоре. За бебетата между 1 и 6 месеца предлагам друг тип сесии, тъй като те все още не могат да седят самостоятелно.
Какво трябва да подготвя?


Нищо не е задъжително, но е хубаво да помислите за аксесоари, които биха били интересни, без да отвличат изцяло вниманието от детето - книжки, любима играчка, одеало или нещо друго. Ако сме се спряли на конкретна тематика за сесията, заедно ще обсъдим какви аксесоари ще ползваме. Ще обсъдим и какъв тип облекло би било подходящо, но това, с което никога не можете да сбъркате са неутрални цветове, земни тонове, бяло и черно.
Може ли в снимките да се включим и ние родителите, братчетата и сестричетата?


Всички деца от семейството могат да участват в детската сесия. Ако предпочитате и вие да участвате, можете да се включите в някои от кадрите или пък да направим изцяло семейна сесия.
Детето ми ще трябва ли да позира?


Аз ще ръководя целия процес, по начин, по който всеки от вас ще се чувства комфортно и естествено. Децата ще бъдат въвлечени в игри, така че изобщо няма да усетят, че основният ни фокус е сесията. Това е най-добрият начин да ни разкрият своя вълшебен свят.
Правите ли сесии извън София?


Да. Стига да имам възможност да го впиша в календара, пътувам и до други градове, за да провеждам сесии.