top of page

Хайде "татко", включи се в снимките

В цялата ми практика до сега се броят на пръсти мъжете, които истински имат желание да участват във фотосесията. Не знам дали не разбират смисъла на цялото нещо или просто се притесняват, но в 80% от случаите, бащите (или бъдещите такива), предпочитат да не им се случва това приключение:) Другите 15% участват макар и малко неохотно и едва около 5% истински се вълнуват и забавляват. Не ги съдя и истински оценявам факта, че все пак са там и го правят. В сесиите за бременни - заради любимата жена, в другите сесии, заради нея и децата.

Почти винаги при запитване за сесия за бременност, бъдещите майки ме питат може ли да се включи и партньорът им. Отговорът е винаги "да". Ще се опитам да ви споделя няколко съвета, за това как да подготвите любимия си мъж за сесията и да го успокоите и предразположите.







  1. Мъжете (в повечето случаи), се страхуват да показват емоциите си. Мисълта, че някой ще им каже "погледни към мен и се усмихни" ги ужасява. Кажете им, че няма да го правя:) По време на сесията за бременни, партньорът Ви ще се включва само от време на време. Фокусът и вниманието няма да падат върху него, уверете го в това. Когато трябва да се включи, аз ще му помогна с това как да застане, какво да прави с ръцете си и къде да погледне ( няма да е в апарата:)). Ще бъде бързо, лесно и безболезнено:) Същото важи и за другите видове сесии.

  2. Помогнете му да види нещата в перспектива - тази сесия е колкото за вас, толкова и за бъдещото ви (или вече родено) дете. Помислете си каква стойност носят за вас снимките на родителите ви. С особена сила става валидно това, когато ги загубим. Важно е да присъствате в снимките заедно с децата си, важно е за тях. Тук не става въпрос за това как изглеждате. Фотогенични или не, вие сте техните родители те ще ви обичат с цялото си сърце и ще ценят всеки кадър, който имат с вас. А повярвайте ми, след десетина, петнайсет години, когато любимият им син или дъщеря е вече тийнейджър, таткото ще гледа тези снимки със съвсем други очи.

  3. Помогнете му да подготви дрехите за сесията - поемете вие тази грижа. Ако таткото се притеснява от сесията, всичко свързано с нея ще му носи напрежение. Изберете дрехите му така, че да са в тон с Вашите. Аз ще съм насреща да обсъдим опциите, ако имате нужда. Нека е нещо удобно, семпло, нещо, в което ще се чувства комфортно. Избягвайте щампи, фигури, емблеми.





И момичета, не им се сърдете. Такива са си....някой ден ще разберат.

68 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page