top of page

5 съвета за по-добри бебешки снимки с телефон

Не е задължително да сте професионален фотограф или да имате професионален апарат, за да можете да правите красиви снимки на децата си. Телефоните не могат да правят много неща, които апаратите могат, но за сметка на това има доста кадри, които могат да се получат прекрасно.



  1. Започнете с нещо просто.

Сложете бели чаршафи на леглото и едно бяло боди на бебчо. Снимането на бял фон обикновено е доста сложно, защото апаратите се опитват да направят всичко бяло - сиво. С няколко прости трика обаче, ще се получи добре.


2. Светлината

Ако в стаята, в която е спалнята няма обилна светлина, можете да прибутате един матрак близо до бяла стена, непосредствено до която има прозорец. Изобилната светлина е от ключова важност за снимките. Много е важно обаче светлината да бъде дифузна, а не пряка. Пряката светлина създава много остри сенки, а ние не искаме това. Ако нямате голяма бяла завеса на прозореца, можете да закачите бял чаршаф:)


3. Помощник

Не се опитвайте да правите снимките сами. Ще бъдете постоянно разкъсани между безопасността на бебчо, израженията и позите му и спазването на всички останали съвети, които ще ви дам тук. Нека някой ви помогне. Ако държите телефона, бебчо ще бъде твърде съсредоточен в него и няма да можете да уловите онези сладки, откраднати усмивки, които ще покаже, ако някой го забавлява и му прави смешки, докато Вие снимате.


4. Ъглите

Поставете бебчо с лице към светлината или под 45 градуса спрямо светлината. Нека помощника Ви застане откъм светлината ( без да я блокира), така че когато бебо погледне към него, светлината да пада върху лицето му. Това ще създаде неустоим блясък в очите:) Опитайте се да снимате откъм сянката. Ако застанете в най-светлата точка и снимате навътре, всичко бяло ще стане сиво. Застанете в сянката и снимайте по посока на светлината без да сте обърнат директно перпендикулярно към нея.


5. Обработката

Не всеки човек е запознат с Photoshop и Lightroom, но за радост вече има прекрасни приложения за телефон, които могат да направят чудеса със снимките ви. Аз ползвам Moldiv и Snapseed, но можете да ползвате всяко друго приложение за обработка на снимки. Повечето имат сходни функции. Опитайте да поиграете със снимката като "вдигнете" shadows и highlights. Тествайте и различните филтри, докато откриете това, което отговаря на вкуса ви.


И най-вече не забравяйте да се забавлявате!:)


Ако имате нужда от помощ или искате да ме попитате нещо, ще се радвам да ми пишете на littlefeet.bg@gmail.com


221 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page